WES Sp. z o.o. - FORUM 
Forum WES Sp. z o.o. - FORUM Strona Główna Strona Główna WES Sp. z o.o.
 RejestracjaRejestracja   FAQFAQ 
 ProfilProfil   SzukajSzukaj 
 Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
 AlbumAlbum 

Obecny czas to Środa, 28 czerwca 2017, 21:19:21
  Wytwórnia Ekstraktów Słodowych Sp. z o. o.  
Biała w ekstrakcie słodowym i piwie domowym

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WES Sp. z o.o. - FORUM Strona Główna -> Kulinaria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
WES
WES Sp. z o.o.


Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 2029
Skąd: Wolsztyn

PostWysłany: Piątek 20-03-2009, 12:51:46    Temat postu: Biała w ekstrakcie słodowym i piwie domowym Odpowiedz z cytatem

Wielkanocna biała kiełbasa w ekstrakcie słodowym i piwie domowym

Przygotować składniki:
- 1 kg surowej białej kiełbasy,
- 2 łyżki stołowe ekstraktu słodowego jasnego,
- kilka plasterków cytryny (razem ze skórką),
- butelka jasnego Piwa Domowego. wesoły

Białą kiełbasę ułożyć w garnku (zwrócić uwagę, żeby nie uszkodzić naturalnego flaka).
Polać ekstraktem słodowym jasnym.
Wrzucić kilka plasterków pokrojonej cytryny.
Całość zalać Piwem Domowym tak, żeby cała kiełbasa została zakryta.
Gotować na wolnym "ogniu" do momentu aż piwo wyparuje.
Należy uzbroić się w cierpliwość, to trochę potrwa. puszcza oko

Spożywać z namaszczeniem, delektować się smakiem.
Można oblizywać palce. Kto spróbuje, będzie wiedział dlaczego. Very Happy
Smacznego.



_________________
Wspiera i rozwija Piwowarstwo Amatorskie
Ekstrakty Słodowe gwarantują jakość w domowym warzeniu piwa!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
mysliwy0
Nieśmiało stawia pierwsze kroki


Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 1

PostWysłany: Czwartek 26-03-2009, 21:03:36    Temat postu: biała Odpowiedz z cytatem

Witam
No ja już mam apetyt i na pewno będę robił na święta w piwku, tym bardziej że moja pierwsza w życiu warka dojrzewa w butelkach Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Taj_pan
Praktykant


Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 74
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Piątek 03-06-2011, 01:12:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę, że 20 min na taką kiełbasę to wystarczająca ilość czasu. Szczególnie w przypadku sklepowej kiełbasy. Należy też zwrócić uwagę, żeby temperatura nie była zbyt wysoka, tak ok 85-90 st.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
WES
WES Sp. z o.o.


Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 2029
Skąd: Wolsztyn

PostWysłany: Piątek 03-06-2011, 01:16:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gotować na wolnym "ogniu" do momentu aż piwo wyparuje.
Zapewniam Cię, że jest różnica. wesoły

_________________
Wspiera i rozwija Piwowarstwo Amatorskie
Ekstrakty Słodowe gwarantują jakość w domowym warzeniu piwa!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WES Sp. z o.o. - FORUM Strona Główna -> Kulinaria Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dołączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać plików na tym forum


Powered by phpBB © 2001 phpBB Group
-- Template created by Wabisurf.net --