WES Sp. z o.o. - FORUM 
Forum WES Sp. z o.o. - FORUM Strona Główna Strona Główna WES Sp. z o.o.
 RejestracjaRejestracja   FAQFAQ 
 ProfilProfil   SzukajSzukaj 
 Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
 AlbumAlbum 

Obecny czas to Poniedziałek, 18 grudnia 2017, 2:16:45
  Wytwórnia Ekstraktów Słodowych Sp. z o. o.  
Papryka faszerowana

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WES Sp. z o.o. - FORUM Strona Główna -> Kulinaria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Joanna
Praktykant


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 80
Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Sobota 12-11-2011, 22:44:56    Temat postu: Papryka faszerowana Odpowiedz z cytatem

Papryka faszerowana


Składniki:
10 papryk
1/2 kg świeżo mielonej karkówki
1,5 szklanki sypkiego ryżu
1 łyżka ekstraktu słodowego bursztynowego
3 jajka
2 cebule
3 ząbki czosnku
2-3 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz, majeranek, tymianek
0,2 kg sera żółtego
bulion

Opis przygotowania:
Odciąć wierzch każdej papryki, usunąć gniazda nasienne i oczyścić każdą z osobna.
Cebule obrać, oczyścić, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie.
Pod koniec dodać posiekany czosnek.
Karkówkę wymieszać z ryżem, ekstraktem słodowym bursztynowym, jajkami, cebulą i czosnkiem.
Doprawić do smaku pozostałymi przyprawami.
Każdą paprykę napełniać farszem maksymalnie do 2/3 wysokości, posypać tartym żółtym serem, oprószyć majerankiem i przykryć odciętym wierzchem.
Ułożyć dość ciasno w garnku i gotować w bulionie na wolnym ogniu do miękkości.
Podawać gorące.

(fot. widoczne po zalogowaniu)


Ostatnio zmieniony przez Joanna dnia Sobota 12-11-2011, 22:48:37, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Joanna
Praktykant


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 80
Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Sobota 12-11-2011, 22:48:20    Temat postu: Papryka faszerowana Odpowiedz z cytatem

Czasem, po ostudzeniu zapiekam jeszcze chwilę w piekarniku.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WES Sp. z o.o. - FORUM Strona Główna -> Kulinaria Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dołączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać plików na tym forum


Powered by phpBB © 2001 phpBB Group
-- Template created by Wabisurf.net --