WES Sp. z o.o. - FORUM 
Forum WES Sp. z o.o. - FORUM Strona Główna Strona Główna WES Sp. z o.o.
 RejestracjaRejestracja   FAQFAQ 
 ProfilProfil   SzukajSzukaj 
 Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
 AlbumAlbum 

Obecny czas to Piątek, 15 grudnia 2017, 16:59:44
  Wytwórnia Ekstraktów Słodowych Sp. z o. o.  
Ragout wieprzowy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WES Sp. z o.o. - FORUM Strona Główna -> Kulinaria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Joanna
Praktykant


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 80
Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Sobota 07-05-2011, 22:21:01    Temat postu: Ragout wieprzowy Odpowiedz z cytatem

Ragout wieprzowy


Składniki:

ok. 70 dag surowej szynki
2 plasterki wędzonego boczku
20 dag szynki w plasterkach
2 cebule
2 ząbki czosnku
8 mini ogóreczków korzennych
2 łyżeczki ekstraktu słodowego pszenicznego
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
bulion lub woda
sól, pieprz, papryki: słodka oraz chili
natka pietruszki
ryż

Opis przygotowania:

Umyte i osuszone mięso, boczek oraz wędlinę pokroić w podłużne paski.
Boczek zrumienić w woku. Dodać mięso i dusić, często mieszając.
Po ok. 20 min. dodać cebulę pokrojoną w piórka i chwilkę podsmażyć.
Całość podlać odrobiną bulionu (lub wody) i dusić na małym ogniu ok. godziny.
Pod koniec duszenia dodać wędlinę oraz pokrojone w paseczki ogórki. Wymieszać.
Dodać ekstrakt słodowy pszeniczny oraz koncentrat pomidorowy.
Delikatnie wymieszać i całość doprawić przyprawami.
Podawać z ryżem i świeżo posiekaną natką pietruszki.

(fot. widoczne po zalogowaniu)


Ostatnio zmieniony przez Joanna dnia Niedziela 29-05-2011, 13:58:56, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
anteks
Weteran


Dołączył: 02 Paź 2004
Posty: 774
Skąd: opalenica

PostWysłany: Środa 11-05-2011, 09:34:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pozazdrościć Szymonowi Takiej kucharki Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WES Sp. z o.o. - FORUM Strona Główna -> Kulinaria Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dołączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać plików na tym forum


Powered by phpBB © 2001 phpBB Group
-- Template created by Wabisurf.net --