Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tanksztela Nieśmiało stawia pierwsze kroki
|
Wysłany: Sobota 28-05-2011, 09:35:36 Temat postu: kwaśno-gorzki posmak |
|
|
Robię pierwsze piwo. dwa dni temu mierzyłem poziom cukru w piwie - była 5. Zauważyłem jednak, że drożdże słabo fermentuję więc je trochę napowietrzyłem. Jak próbowałem to piwo miało słodkawy posmak. Teraz zmierzyłem jest poziom 2. Piwo nabrało jednak kwaśno-gorzkiego posmaku. Nie jest on mocno silny, ale da się wyczuć. Nie wiem czy to jest normalne (nigdy nie piłem piwa domowego), czy zrobiła mi się słynna infekcja i mogę to zlać do kratki ściekowej.
Z tego cop czytałem to przy poziomie 2 mogę już zlewać na cichą? _________________ "Powaga jest puklerzem głupców" |
|
Powrót do góry |
|
 |
anteks Weteran

|
Wysłany: Niedziela 29-05-2011, 19:00:12 Temat postu: Re: kwaśno-gorzki posmak |
|
|
tanksztela napisał: |
Robię pierwsze piwo. dwa dni temu mierzyłem poziom cukru w piwie - była 5. Zauważyłem jednak, że drożdże słabo fermentuję więc je trochę napowietrzyłem. Jak próbowałem to piwo miało słodkawy posmak. Teraz zmierzyłem jest poziom 2. Piwo nabrało jednak kwaśno-gorzkiego posmaku. Nie jest on mocno silny, ale da się wyczuć. Nie wiem czy to jest normalne (nigdy nie piłem piwa domowego), czy zrobiła mi się słynna infekcja i mogę to zlać do kratki ściekowej.
Z tego cop czytałem to przy poziomie 2 mogę już zlewać na cichą? |
Wylać zawsze zdążysz . Jak piwo fermentowało nie trzeba było w nim grzebać. Jeśli blg już nie spada zabutelkuj |
|
Powrót do góry |
|
 |
|